Reglerne for affyring af fyrværkeri

Reglerne for affyring af fyrværkeri

Regler for affyring af fyrværkeri 2021

Fyrværkeriet på gaden eller i himmelen, både lyder godt og ser smukt ud. Men det er en tidsbegrænset fornøjelse at affyre fyrværkeri som privatperson.

Du må anvende fyrværkeri fra 27. december til 1. januar

Skal du også fejre nytåret, har du et par uger til at købe krudt, raketter, batterier og fyrværkeri. De danske fyrværkeri salgssteder må sælge fyrværkeri fra 15. december til 31. december. Det er en kortere tidsperiode end tidligere, da bekendtgørelserne for salg og brug af fyrværkeri til private er blevet strammet op. Du må anvende fyrværkeriet fra 27. december til 1. januar. Hvilket er en skærpelse af de tidligere regler. Resten af året er det ulovligt for privatpersoner at bruge fyrværkeri.

Må jeg købe fyrværkeri i udlandet..?

Som forbruger må du ikke tage fyrværkeri, du har købt i udlandet, med hjem til Danmark, og du må heller ikke via internettet købe fyrværkeri til levering i Danmark fra udlandet. Dette gælder også for CE-mærket fyrværkeri. Det er faktisk slet ikke nødvendigt at lede i udlandet, her hos Krudt-Kongen.dk har vi markedet største og flotteste Compound Batterier

Dit fyrværkeri skal være godkendt

Det er bestemt ikke lige meget hvilket fyrværkeri du sender op i nattehimlen, du skal være sikker på, at det er godkendt, før du må eje og bruge det.

Fyrværkeri skal være CE-mærket, ellers er det ikke lovligt i Danmark. En producent må kun CE-mærke det enkelte stykke fyrværkeri, hvis producenten har fået det testet og godkendt.

Testen og godkendelsen fortages af et bemyndiget organ – altså en virksomhed, der er godkendt af myndighederne til at udføre dette. Ved denne test sikres det, at fyrværkeriet lever op til de væsentligste sikkerhedskrav.

Men husk på, at selv lovligt fyrværkeri er farligt.

Reglerne for affyring af fyrværkeri

Overhold sikkerhedsafstandene for fyrværkeri

Vær forsigtig ved brug af fyrværkeri og overhold den sikkerhedsafstand for dig og dit publikum, der står på fyrværkeriet.

Fyrværkeri må ikke anvendes nærmere end 100 meter fra en bygning med let antændeligt tag. Samme afstandskrav gælder i forhold til andet let antændeligt. Ved affyring af raketter er afstandskravet 200 meter.

Desuden må raketter ikke anvendes nærmere end 10 meter fra en bygningsåbninger, så som vinduer eller døre.

I blæsevejr fordobles afstandene i vindretningen, både for fyrværkeri generelt og for raketter.

Fyrværkeri må ikke bruges nærmere end 100 meter fra en landbrugsejendom med dyrehold, en hundekennel eller et område med udegående dyr.

Se om dit fyrværkeri er lovligt

Du kan tjekke via Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, om det fyrværkeri, du har købt, er lovligt. Du kan søge efter dit fyrværkeri her, samt finde endnu flere regler for affyring af fyrværkeri samt vejledning.

Hvis du fik købt for meget og vil af med det

Fik du ikke fyret alt dit fyrværkeri af ved nytåret, kan du kontakte din kommune for at få oplyst, hvor du kan aflevere dit fyrværkeri. Nogle genbrugspladser kan også modtage fyrværkeri.

Gode råd om fyrværkeri

 • Brug altid beskyttelsesbriller
 • Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri
 • Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
 • Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
 • Læs brugsanvisningen på fyrværkeriet
 • Brug kun fyrværkeri udendørs og ikke i nærheden af brandfarlige steder
 • Overhold den anbefalede sikkerhedsafstand til dig selv og til publikum
 • Klargør kun ét stykke fyrværkeri ad gangen
 • Vend fyrværkeriet med affyringsretningen lodret opad
 • Anbring fyrværkeriet i et solidt fæste som anbefalet
 • Antænd lunten med strakt arm og gå hurtigt væk
 • Gå aldrig tilbage til en fuser
Se vores udvalg af fyrværkeri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *